4 באוק׳ 2023
28 בספט׳ 2023
21 בספט׳ 2023
עודכן: 3 בנוב׳ 2022
אולפני סוני (Sony) מבעירים את האש מחדש עם הגרסה המשודרגת של God of War למחשב, שתאפשר לכם לחוות את המשחק עטור הפרסים בצורה מרהיבה מאי-פעם. במשחק תזכו לגלם את קרייטוס העוצמתי, שנאלץ לצאת למסע חסר-מעצורים יחד עם בנו הצעיר אטראוס, בעולמותיה של המיתולוגיה הנורדית. בדרך כמובן יעמדו בפניהם לא-מעט מכשולים וסכנות, אך למזלם יש להם כוח רב - ונחישות של אלים.
קצת רקע עבור מי שלא שיחקו ב-God of War כשהגיע לראשונה לקונסולת ה-PS4 ב-2018: המשחק מפגיש אותנו מחדש עם קרייטוס, אל המלחמה היווני לשעבר, שהיה נתון בקרב-דמים בלתי פוסק כנגד פנתאון אלי האולימפוס בשל טרגדיה נוראית שליוותה את חייו לאחר מות משפחתו. למזלו של גיבורנו, בדרך-לא-דרך הוא הצליח להימלט מגורלו האכזר ביוון והתחיל את חייו מחדש בסקנדינביה הקרירה יחד עם אישה מקומית ומסתורית ובנם הצעיר אטראוס. שיווי המשקל של עולמם השליו מופר, כאשר בטרם מותה, אשתו הגוססת מפצירה בבן-זוגה ובבנה לשאת ולפזר את אפרה בפסגה הגבוהה ביותר בכל תשע ממלכות המיתולוגיה הנורדית.
כמו-כן, בשליחותו של אודין, שליט האלים באותה המיתולוגיה, זר אניגמטי מחליט לבקר בביתם של קרייטוס ואטראוס - ולא כחלק מביקור חברתי של ניחום אבלים. כעת, בתור אב חד-הורי ובעל אחריות גדולה, נאלץ קרייטוס להתמודד עם שני קשיים מרכזיים: הסכנות הבלתי-צפויות שאורבות לו ולבנו במהלך המסע ושמירה, גידול והכוונה נכונה של בנו הצעיר.
על פניו, God of War עשוי להיראות כמשחק אקשן והרפתקאות בסגנון האק אנד סלאש (Hack and slash), בו על הגיבור לכתוש ולהביס אינספור מפלצות ודמויות אגדיות. אך מהרגע בו מבחינים בעומק הנרטיבי שיש לכותר הנוכחי להציע, מבינים שהוא עבר מטמורפוזה ממשית מסיפור נקמה פשטני למסע על התבגרות, אבהות והתמודדות עם טראומה. את השיפור הנוכחי בסדרה ניתן לראות במספר היבטים משמעותיים: השקעה במישור הגרפי של המשחק, עושר אינטראקטיבי וסינמטי יוצאי-דופן וכן גילומן של דמויות בעלות עומק ואנושיות.
מבחינת ויזואלית, God of War פורש בפנינו עולם מיתולוגי עשיר ומרהיב ביופיו. ניתן לראות זאת דרך היערות הסבוכים והאגמים הרחבים של מידגארד (Midgard), מחוזות האור המהפנט של אלפהיים (Alfheim), השממה מקפיאת הדם של הלהיים (Hellheim), ארץ העשן והגופרית של ענקי האש של מוספלהיים (Muspelheim) וממלכות נוספות ממעמקי המיתולוגיה הנורדית. לאורך המסע, קרייטוס ובנו יעזרו במקדשו של אל המלחמה הנורדי טיר (Týr) כדי לנוע בין עולמות אלו ברחבי הקוסמוס, שבאופן מהימן למיתוסים מחוברים יחדיו על-ידי העץ המיתולוגי יגדראסיל (Yggdrasil).
כמובן, בכל מרחב מתאכלסות הדמויות התואמות לו, במישור המיתולוגי והעיצובי גם יחד, ובהם למשל האלפים מאלפהיים - מעין אנשי-שפרירית מוזרים, שכמו נבראו בהשראת סרטי הפנטזיה של הבמאי גיירמו דל טורו. בד בבד, קיימת חלוקה ברורה במשחק בין אלפי האור העדינים לאלפי החושך המזיקים, שנאבקים אלו באלו על השליטה האולטימטיבית על אורו של היקום. מעל לכל, אין ספק שהחוויה האפית והמרשימה ביותר שנלקחה מדפי המיתולוגיה, הנה המפגש של צמד הגיבורים עם יורמנגד (Jörmungandr), הנחש העצום שמקיף את העולם באגם התשעה. כל סצנה עם יורמנגד פשוט עוצרת-נשימה, מאחר והיא מדגישה את מידותיהם הצנומות של גיבורינו לעומת היצור הענק שמקיף בגודלו את כל המפה.
לצד האפיות המושרשת בו, God of War אף מתהדר במעברים סינמטיים בסגנון וואן-שוט (צילום רציף) בין הסצנות למשחקיות עצמה, המולידים הרגשה של מתח וציפייה תמידיים לקראת המשך המסע. בתוך כך, בסיכום כל סצנה, הדמויות עשויות להתעכב ולשוחח על ההתרחשות העלילתית, בכמות דיאלוגים שלא הייתה מביישת גם סדרה או סרט קולנוע מהמדרגה הראשונה. כל שיחה או מילה שנאמרת בין הדמויות מדגימה כיצד היחסים בין קרייטוס ואטראוס מתפתחים מעמדה של קרירות וצייתנות לגילוי-לב, שיתוף-פעולה ואפילו הומור. לא זו בלבד, בדרכם אל היעד הצמד גם נפגש במספר דמויות ססגוניות ומרתקות במיוחד, שהופכות לזכורות הודות לתפקידן האינטגרלי בהרפתקה המשותפת של השניים.
בכל הנוגע להבדלים הגרפיים בין הקונסולה למחשב, תצוגת בררת המחדל של המשחק ב-PC מותאמת עם גרסתו ב-PS4 PRO וב-PS5. עם זאת, הבדל מהותי בין הגרסה המקורית של 2018 לבין זו של המחשב, קיים בכך שהגרסה החדשה מאפשרת שדרוג שמעצים לחלוטין את החוויה המשחקית, כל עוד קיימת בחזקתכם מערכת שיכולה לשאת את כל התוספות והפיצ'רים שהתווספו לפורט הנדון.
בין השינויים המהותיים בשדרוג, ניתן למנות את היכולת לבחור את ההגדרות הגרפיות של המשחק בצורה פשוטה או אינדיבידואלית. אפשרות זו קיימת הודות לשילוב של רזולוציית FSR & DLSS Supported 4K, שלא בהכרח תדרוש מכם את המעבד הכי כבד בשוק כדי להריץ את המשחק כהלכה ובאיכות גבוהה.
נוסף על כך, ניתן ואף מומלץ (אם המערכת שלכם עומדת בכך) לשפר את איכות החוויה על-ידי שדרוג רמת הצללים, הגדלה של קצב הפריימים עד ל-120FPS ואף שימוש בהגדרת מסך 21:9 אולטרה-וויד (2160p). אפשרויות אלו יבליטו את כל הפרטים הקטנים ויעצימו בפניכם למקסימום את החוויה הגרפית שיש למשחק להציע.
עם הגעתו של קרייטוס ליבשת החדשה, מסתבר שגם המשחקיות עצמה עברה מהפך מלא מימיו של אל המלחמה בעלילות המיתולוגיה היוונית. שילובם של מספר אלמנטים מעולם ה-RPG הופכים עתה את האויבים במשחק למתוחכמים וערמומיים יותר, דבר שייאלץ את השחקנים להשקיע יותר זמן ומאמץ ביכולות ובציוד של קרייטוס ואטראוס. כמו במשחקי RPG רבים, ישנה במשחק גם האפשרות להשתתף בכמה שיותר תוכן-משני ומשימות שאינן חלק מן העלילה המרכזית. בתמורה, אלו יעניקו לכם שדרוגים ומשאבים שיאפשרו להם להתמודד טוב יותר כמעט עם כל איום אפשרי. אבל אל חשש, לא מדובר אך ורק במשימות שוחקות וחזרתיות אלא גם במשימות שמוסיפות לעומק ולקידום העלילה.
היבט אחד שהשתמר לטובה ממשחקי הזיכיון הישנים, הינו השימוש בקומבואים, שכעת אינם מתבססים עוד על הקשה חוזרת על מספר מקשים אלא על תמרון, תזמון וגילוי נקודות התורפה של כל אויב. כך למשל, את ה-דרוגר (Draugr), ניתן להביס בקלות בקרב פנים מול פנים, אך כאשר הוא משלב כוחות עם סיוט (Nightmare) או רוח רפאים (Revenant), אין ספק שישנה חשיבות טקטית את מי חשוב יותר לחסל קודם. כמובן, ברשות צמד הגיבורים ארסנל קטן אך איכותי, המאפשר להם להתמודד עם כל הנקרה בדרכם. החל מהקשת הזריזה של אטראוס (אותה אני ממליץ לשדרג כבר מן הרגעים הראשונים של המשחק) ועד לגרזן הלווייתן שברשות קרייטוס - אותו ניתן להטיח ולהשיב בחזרה בסגנון המקבת של ת'ור.
גילוי נאות, לדעתי המשחק איננו הכי אופטימלי בשימוש עם מקלדת ועכבר. הדבר בהחלט אפשרי אם אתם וותיקים בתחום ההאק אנד סלאש, מאחר והמשחקיות תדרוש מכם מיקוד מרבי כדי להתחמק ולתזמן את מתקפות האויבים. אמנם קיים מקש שיאפשר לכם למקד את תשומת ליבו של קרייטוס באויב אחד באופן אוטומטי, אך חוויה זו עדיין איננה משתווה לשימוש בבקר Playstation או XBOX, שילווה את חווייתכם בדומה למשחקיות בקונסולה עצמה.
חלפו כבר קרוב ל-4 שנים מאז נחת God of War על המדפים, אך אין ספק ששחרורו בגרסה הממוחשבת הוא בגדר החלטה מבורכת. לצד הגדרות גרפיות אינדיבידואליות ומשופרות, מסוגלים כעת משתמשים מכל הסוגים ליהנות מהמשחק עטור הפרסים, שעד עתה היה שייך באופן בלעדי אך ורק לבעלי קונסולות ה-PS. למרות השימוש במקלדת ובעכבר, שלבטח יראה מוזר ולא-נוח לשחקנים חדשים בז'אנר, זהו בקלות אחד ממשחקי ההרפתקה-אקשן הטובים ביותר שקיימים בשוק. בזכות שילוב של משחקיות דינמית, עלילה אפית ואלמנטים מעולמות ה-RPG שימשכו אתכם בקלות אל עבר חוויה מיתית שתיחקק בלבכם - מדובר במשחק חובה עבור כל הגיימרים באשר הם. עכשיו, אף יותר מתמיד.
"גאד אוף וואר" (God of War) מופץ בישראל על-ידי ישפאר. לצד שחרורו הטרי למחשב האישי (PC), המשחק זמין גם לקונסולות ה-PS5 וה-PS4.
אתם מוזמנים להצטרף אלינו בקבוצת הפייסבוק הרשמית החדשה של מאה בקולנוע. אם אתם עדיין לא שם, אפשר גם לעקוב אחרינו בעמודי הרשתות החברתיות שלנו בפייסבוק ובאינסטגרם. ניתן גם לשלוח הודעה בדוא"ל לכל הצעה, רעיון או משוב בהם תרצו לשתף.
Comments